Search This Blog

Tuesday, October 7, 2008

die seorang mood killer.....

selasa 11.11 malam- 07 / 11 / 2008....

die seorang mood killer.... semuanya bermula pada beberapa minggu yang lepas. aku pon tak tau dah mane nak mula ni...

Ok this is my opening.... CINTA.... wut is the definiton of CINTA pada korang? adakah ia satu objek? atau sekadar satu ayat yang mudah dilafaz oleh mulut kita. semua orang menyebut tentang cinta macam bende tu satu ayat harian yang sering kita gunakan dalam percakapan kita dengan kawan2. tapi, can we feel it? dalam benak hati korang yang dalam tu, boleh tak korang tunjukkan apa itu cinta? cinta kepada tuhan is subjektif dan depends on the person itself. tapi cinta sesama kita. what is it seriously....

bila kita cakap pasal cinta mesti orangkaitka dengan sayang. pernah ade orang kata kat aku, " sayang tak bermaksud kita cinta. cinta bermaksud kita sayang". is it really possible? aku pon tak tau..... kadang2 kita cepat merasa sayang pada sesuatu, seseorang, dan lain2. tapi kita cinta ke semua tu? kalo kita kata cinta, macam mana kita tunjuk? some stupid men says," to love is to fuck". orang bijak kate,"to love is to feel understand, care and sacrifice ti the ones u love most". tapi semua tu penting ke? the question here is, is love important when u don't even care?

mungkin some of u tak fahamkan ape yang aku cakap ni?? aku pon tak paham ape yang aku cakap ni. tapi ape yang aku tau, perasan inilah yang memanusiakan aku. alfred adler ade sebut, "
To be a human being means to possess a love feeling of inferiority which constantly presses towards its own conquest. The greater the feeling of inferiority that has been experienced, the more powerful is the urge for conquest and the more violent the emotional agitation.". tapi aku tak dapat rasa ape yang die cakap tu sebab aku takde mood untuk merasa semua tu lagi. this is all because die seorang mood killer.

2 malam lepas, aku duduk termenung depan pc aku ni sambil dengar radio. suddenly keluar lagu cinta ini membunuhku dari D'masiv. lagu tu agak catchy and it really catch my attention. setiap bait ayat dalam lagu tu aku dapat rasa dalam diri aku. at that time, aku rasa aku lah manusia paling pathetic.

kau membuatku berantakan
kau membuatku tak karuan
kau membuatku tak berdaya
kau menolakku acuhkan diriku

bagaimana caranya untuk
meruntuhkan kerasnya hatimu
kusadari ku tak sempurna
ku tak seperti yang kau inginkan

kau hancurkan aku dengan sikapmu
tak sadarkah kau telah menyakitiku
lelah hati ini meyakinkanmu
cinta ini membunuhku

each and every word he sang matches the pain that i felt at that time. mungkin kebetulan je lagu ni. tapi aku dapat rasa memang betul2 kene paku dgn lagu ni. that is the time that i really reallize that, i'm just a stupid boy chasing shadow. sampai bile pon aku tak dapat. ape korang rasa kalau korang berada di tempat aku. dan sejak aku dapat lagu ni lah, mood aku mati. sebab die or maybe sebab kebodohan aku. ade classmate aku tanye tadi,: zaidi, ko makan sarang tebuan ke?"
aku terus blur. apsal die cakap aku camtu? thn die kate muka aku macam nak marah, nak mengamuk. ladies and gentlemen, that is my face when i have no mood at all. mood aku telah dibunuh habes. sekarang aku terpaksa rilex, tenangkan fikiran, carik balik serpihan2 mood aku yang lost tu.

this maybe the downfall of me since i'm broken right now. but aku tak bimbang. sebab
ALLAHISNOWHERE

fahamkan maksud ayat hitam tu. positive thinking make u a creative one.


ape2 pon..... die seorang mood killer..... and if that person baca ni and terasa tu diri die, fikir dulu sebelum hendak mengamok ke ape ke, mencarut ke. aku dah tak kesah. i'm there for everyone but not everyone is there for me. it's ok cause some is meant to have the pleasure and pain befriend with me.


that's it i guess.


die seorang mood killer.........




6 komen2 membinAAA:

neo said...

HU, MENYAYAT HATI LA POST KO NI.
LIRIK TU MCM SESWAI KAT AKU JER.
ADEHHH

momOo said...

huhu.. wonder who she is.
nk tau sape leh?
;p

olie said...

jiwang la plak...

norZAiDi said...

neo, lirik tu tak kene dgn ko.

zaza, she's just a mood killer

bos, saye memang jiwang. muahahah

alyz said...

ape ke hal nye ni?...cam sedih je..tp tak sedih..marah..tapi tak marah..

whatever pun u still have ur friends wif u all day long..

byk kan berdoa moga dipermudahkan segala urusan (hati, belaja, keje, & sewaktu gn nye)

MOHD. ADHA BIN MOHD. ZAIN said...

salam... add my blog link :
www.myadha.com

 
Copyright© aKu pUnYE caKAp2